Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

Sestavine:

  • 2 bio jajci NATUR AKTIV
  • 25 g kristalnega sladkorja AGRAGOLD
  • 60 g gladke pšenične moke KORNGOLD
  • 100 ml mleka MILFINA
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • malo masla MILFINA za peko

Za glazuro:

  • 1 pomaranča
  • 3 jedilne žlice bio cvetličnega medu NATUR AKTIV
  • 30 g masla MILFINA

Priprava

Palačinke:

  1. Jajčna beljaka, sladkor in sol stepemo v sneg.
  2. V drugi posodi stepemo še rumenjaka in izmenično dodajamo moko in mleko.
  3. Mešamo, da nastane gladka masa, nato pa previdno umešamo beljakov sneg.
  4. V ponev z vročim maslom z zajemalko vlivamo maso.
  5. Palačinke pečemo pri nizki temperaturi in jih med peko obrnemo, da se na obeh straneh zlato rjavo zapečejo.

Glazura:

  1. Pomarančo dobro operemo in jo olupimo. Lupinico narežemo na čim tanjše trakce. Nato pomarančo prerežemo na pol in jo ožamemo.
  2. V ponvi segrejemo med, ga zalijemo s pomarančnim sokom in dodamo trakce pomarančne lupinice.
  3. Pustimo, da vse skupaj rahlo vre približno 3 minute, nato pa v glazuro umešamo še maslo in odstavimo.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.