Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

Kremna omaka iz maronov:

  • 125 g maronov HAPPY HARVEST
  • 0,5 jabolka
  • 0,5 čebule
  • 1 jedilna žlica čajnega masla MILFINA
  • 40 ml belega vina
  • 125 ml jušne osnove iz zelenjavne jušne kocke LE GUSTO
  • 50 ml smetane MILFINA
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • malo popra LE GUSTO

Polnjena buča:

  • 4 majhne buče hokaido
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 100 g zelene paprike
  • 100 g rdeče paprike
  • 100 g stebelne zélene
  • 100 g korenja
  • 1 jedilna žlica oljčnega olja MINOS
  • 1 jedilna žlica paradižnikove mezge CARLONI
  • 0,5 čajne žličke suhega origana
  • 0,5 čajne žličke sušenega timijana
  • 1 lovorjev list LE GUSTO
  • 60 g rjave leče
  • 1 pločevinka sesekljanih paradižnikov CARLONI (ca. 200 g)
  • 300 ml jušne osnove iz zelenjavne jušne kocke LE GUSTO
  • 100 g naribane mocarele CARLONI
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • malo popra LE GUSTO

Priprava

Kremna omaka iz maronov:

  1. Marone zarežemo in jih 20 minut pečemo v pečici pri 170 °C. Ko so pečeni, jih olupimo in drobno sesekljamo. Medtem olupimo čebulo in jabolko ter ju narežemo na majhne kocke. Čebulo posteklenimo na malo masla, dodamo še jabolka in marone ter na hitro prepražimo. Zalijemo z belim vinom in jušno osnovo ter kuhamo tako dolgo, da se polovica tekočine pokuha. Nato prilijemo smetano, malo pokuhamo ter vse skupaj dobro pretlačimo s paličnim mešalnikom. Na koncu še solimo in popramo.

Polnjena buča:

  1. Bučam odrežemo zgornji del. Z žlico jim izdolbemo sredico in jih položimo na pekač. Olupimo čebulo in jo drobno sesekljamo. Olupimo še česen in ga stisnemo s stiskalnikom. Papriki, stebelno zeleno in olupljen korenček narežemo na majhne kocke. V ponvi na vročem olju najprej popražimo čebulo. Dodamo česen in paradižnikovo mezgo ter na hitro prepražimo.
  2. V ponev stresemo še papriko, stebelno zeleno, korenček in lovorjev list, začinimo z origanom in timijanom ter premešamo. Dodamo še lečo, ki smo jo prej skuhali, sesekljan paradižnik in jušno osnovo ter solimo in popramo. Zavremo in pustimo, da rahlo vre dve do tri minute, nato odstranimo lovorjev list.
  3. Omako z lečo ohladimo in ji primešamo polovico mocarele. Nadevamo jo v buče in potresemo s preostankom sira. Pekač z bučami nato postavimo v pečico, ki smo jo prej segreli na 190 °C, kjer naj se pečejo približno 30 minut. Ko so pečene, jih postrežemo s kremno omako iz maronov.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.