Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 osebe

  • 960 g sarajevskih čevapčičev
  • 50 g sira
  • 440 g kajmaka

Priprava

  1. Segrejemo ali zakurimo žar. Ko temperatura žara doseže 250°C, oziroma ko je žar tako vroč, da ne moremo dlje kot 2 sekundi držati roke 10 cm nad rešetko, je pripravljen za pečenje. Iz hladilnika vzamemo sarajevske čevapčiče BBQ.

KAJMAK

  1. V skledi premešamo nastrgan sir in kajmak. Mešanico razporedimo po litoželezni ponvi, primerni za peko na žaru.

SPEČEMO ČEVAPČIČE

  1. Na vroč žar položimo čevapčiče in jih pečemo 1–2 minuti, da se zapečejo. Ko se enostavno dvignejo iz rešetke, pričnemo z obračanjem čevapčičev. Pečemo še 5–7 minut, da se enakomerno zapečejo. Prestavimo na krožnik.

KAJMAK IN ČEVAPČIČI

  1. Litoželezno ponev s kajmakom damo na žar in jo segrevamo tako dolgo, da se kajmak stopi. Hitro potopimo v kajmak čevapčiče in postrežemo.