Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 10 porcij

Za čokoladni biskvit:

  • 200 g čokolade za kuhanje in peko BELLA
  • 200 g bio masla NATUR AKTIV
  • 4 bio jajca NATUR AKTIV
  • 125 g kristalnega sladkorja AGRAGOLD
  • 70 g gladke pšenične moke KORNGOLD
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • pekač premera 26 cm

Za čokoladno kremo:

  • 350 g čokolade za kuhanje in peko BELLA
  • 250 g sladke smetane OMIRA
  • 1 jedilna žlica cvetličnega medu GRANDESSA
  • 50 g bio masla NATUR AKTIV

Priprava

Biskvit:

  1. Dno pekača obložimo s papirjem za peko. Pečico z vključenim zgornjim in spodnjim gretjem segrejemo na približno 200 °C (180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka).
  2. V vodni kopeli najprej previdno stopimo čokolado, nato počasi dodajamo še na kocke narezano maslo, da se tudi to povsem stopi. Stopljeno čokolado in maslo odstavimo s štedilnika in počakamo, da se zmes nekoliko ohladi.
  3. Medtem v drugi posodi penasto vmešamo jajca, sladkor in sol.
  4. Nato previdno vmešamo še moko in prilijemo mlačno zmes masla in čokolade.
  5. Vse skupaj zmešamo v gladko maso.
  6. Nadevamo jo v pekač in pečemo približno 20 minut.

Čokoladna krema:

  1. Čokolado fino sesekljamo in stopimo v vodni kopeli. Med topljenjem jo večkrat premešamo.
  2. V drugi posodi na hitro zavremo sladko smetano in med.
  3. 1/3 smetane z medom počasi prelijemo čez stopljeno čokolado in dobro premešamo, da zmes postane gladka in svetleča.
  4. Postopek še dvakrat ponovimo, dokler ne vmešamo vse smetane z medom.
  5. Ko se pripravljena masa ohladi na približno 35–40 °C, vanjo s paličnim mešalnikom vmešamo na kocke narezano maslo.
  6. Pripravljeno čokoladno kremo takoj prelijemo po ohlajenem čokoladnem biskvitu, nato pa kolač za približno 2 uri postavimo v hladilnik.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.