Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

Omaka:

  • 2 stroka česna, narezana na rezine
  • 50 g masla MILFINA
  • 1 čajna žlička gladke pšenične moke HAPPY HARVEST
  • 100 ml belega vina
  • 400 ml jušne osnove iz zelenjavne jušne kocke LE GUSTO
  • 200 ml sladke smetane MILFINA

Testenine:

  • 500 g testenin fagottini znamke GOURMET, polnjenih s sušenim paradižnikom in česnom
  • 2 rdeči čebuli, narezani na trakce
  • 100 g gorgonzole CUCINA NOBILE, grobo nadrobljene
  • 2 hruški, olupljeni in narezani na kocke
  • 100 g lešnikov HAPPY HARVEST

Ostalo:

  • peteršilj
  • 4 jedilne žlice balzamičnega kisa GOURMET
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO

Priprava

  1. Za omako na maslu najprej do svetlo rjave barve popražimo česen, nato ga potresemo z moko in zalijemo z belim vinom. Prilijemo jušno osnovo in sladko smetano ter omako pustimo rahlo vreti 20 minut. Na koncu omako temeljito premešamo ter po okusu solimo in popramo.
  2. Lešnike popražimo v ponvi brez maščobe, testenine pa skuhamo po navodilih na embalaži. Odcejene testenine, čebulo in gorgonzolo vmešamo v omako ter pustimo počivati 10 minut. Občasno premešamo, na koncu pa dodamo še hruške in lešnike.
  3. Testenine postrežemo v globokih krožnikih. Posujemo jih z natrganim peteršiljem in pokapamo z malo balzamičnega kisa.

Nasvet

  • Jed bo izvrstna, tudi če lešnike nadomestimo z orehi.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.