Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 12 porcij

Testo:

  • 2 lončka moke HAPPY HARVEST
  • 0,5 lončka sladkorja NATUR AKTIV
  • 1 čajna žlička soli LE GUSTO
  • 1 čajna žlička mletega cimeta LE GUSTO
  • 200 g bio masla NATUR AKTIV
  • 0,5 lončka sesekljanih orehov pekan HAPPY HARVEST

Nadev:

  • 700 g polovica kislih, polovica sladkih jabolk
  • 0,25 lončka limoninega soka
  • 0,5 lončka javorjevega sirupa
  • 2 čajni žlički mletega cimeta LE GUSTO
  • 1 ščepec soli LE GUSTO

Karamelni preliv:

  • 200 ml kokosovega mleka
  • 75 g rjavega sladkorja HAPPY HARVEST
  • 1 čajna žlička burbonske vanilije BELLA
  • 1 čajna žlička soli LE GUSTO

Priprava

  1. Pripravimo testo: v kuhinjski mešalnik damo moko, sladkor, sol in cimet ter premešamo. Dodamo na kocke narezano maslo in pulzno premešamo, da dobimo drobtinasto zmes, ki se začenja prijemati. Maso razdelimo na 2 dela, v en del vmešamo sesekljane orehe pekan.
  2. Pečico segrejemo na 160 °C. Manjši pravokotni pekač obložimo s peki papirjem in dodamo testo brez orehov. S prsti ga pritisnemo ob dno, da dobimo kompaktno testo, nato pa pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 15-20 minut, da se testo nekoliko zapeče.
  3. Ta čas pripravimo še jabolčni nadev: jabolka olupimo, odstranimo semena in jih narežemo na kocke. Damo v posodo in dodamo še limonin sok, javorjev sirup, cimet in sol. Zavremo, nato pa na zmernem ognju med mešanjem kuhamo 10-15 minut, da se jabolka omehčajo in začnejo razpuščati. Posodo odstranimo s štedilnika, nato pa jabolka na hitro pretlačimo, da dobimo delno pire, a ostanejo tudi še kocke. Jabolčni nadev nadevamo čez pečeno testo, čez pa potresemo še preostali del testa s pekan orehi.
  4. Pekač ponovno potisnemo v pečico in pečemo še 40-50 minut, da se testo zlato zapeče.
  5. Pripravimo slano karamelo: Kokosovo mleko vlijemo v posodo, dodamo sladkor in vanilijo. Počasi zavremo, da prične brbotati in med mešanjem na nizkem ognju počasi kuhamo 20-25 minut, da se omaka nekoliko zgosti, a bo še vedno tekoča. Odstranimo z ognja in vmešamo sol (po okusu). Ohladimo in prestavimo v hladilnik – tu bo počakala en teden.
  6. Počakamo, da se kolač popolnoma ohladi – tako bodo rezine držale obliko, nato ga razrežemo, posujemo s sladkorjem v prahu in čez prelijemo slano karamelo. Postrežemo ali shranimo v hladilnik v neprodušno zaprti posodi do 4 dni. Priporočamo, da slano karamelo dodate tik pred postrežbo.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.