Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 1 porcijo

Sestavine:

  • gladka moka KORNGOLD, da pomokamo kuhinjsko krpo
  • sladkor v prahu za dekoracijo
  • 2 jedilni žlici čajnega masla MILFINA za namastitev pekača

Za testo:

  • 150 g gladke moke KORNGOLD
  • 20 ml rastlinskega olja OSANA
  • 1 čajna žlička soli PIRANSKE SOLINE
  • 1 rumenjak bio jajca NATUR AKTIV
  • 70 ml mlačne vode
  • 2 jedilni žlici rastlinskega olja OSANA

Za nadev:

  • 100 g suhih brusnic HAPPY HARVEST
  • 20 ml ruma
  • 100 g celih mandljev HAPPY HARVEST
  • 175 g čajnega masla MILFINA
  • 1,5 kg jabolk
  • limonin sok (1 limone)
  • 1 jedilna žlica mletega cimeta LE GUSTO
  • 100 g krušnih drobtin KORNGOLD

Priprava

  1. Sestavine za testo s kuhinjskim mešalnikom zgnetemo v testo, ki ga nato še enkrat pregnetemo z rokami. Oblikujemo ga v kepo, premažemo z oljem in pustimo počivati 30 minut. Suhe brusnice namočimo v rum, da se zmehčajo. Mandlje sesekljamo. V ponvi segrejemo 100 g masla in na njem prepražimo drobtine. Ko postanejo zlato rjave, jih damo na stran in počakamo, da se ohladijo. Jabolka olupimo, odstranimo peške, narežemo na krhlje, te pa na rezine. Pokapamo jih z limoninim sokom ter zmešamo s cimetom, mandlji in namočenimi brusnicami. Raztopimo 75 g masla.
  2. Pečico segrejemo na 210 °C (na 190 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka) in z maslom namastimo pekač. Razgrnemo in pomokamo kuhinjsko krpo, veliko približno 80 x 100 cm. Na sredo položimo kepo testa. Razvaljamo jo v približno 60 cm dolg trak, ki ga z rokami čim bolj tanko razvlečemo. Debelejši rob testa odrežemo, preostali del pa premažemo z raztopljenim maslom. Na spodnjo tretjino testa razporedimo pražene drobtine, čez pa jabolčni nadev. Nadevano testo s pomočjo krpe zvijemo, položimo v pekač, premažemo z raztopljenim maslom in pečemo v srednjem delu pečice približno 40 minut. Ko je zavitek pečen, ga še enkrat premažemo z raztopljenim maslom in pustimo, da se ohladi. Pri nanašanju masla si lahko pomagamo s čopičem. Preden zavitek postrežemo, ga okrasimo s sladkorjem v prahu.

Nasvet

  • K zavitku se odlično poda tudi kremasto stepena sladka smetana z vanilijevim sladkorjem.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.