Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 6 porcij

  • 75 ml močne kave ali kakava (ca.)
  • 500 g sira mascarpone MILFINA
  • 250 g skute MILFINA
  • 60 g sladkorja DIAMANT
  • 2 zavoja vaniljevega sladkorja BELLA
  • 200 ml sladke smetane MILFINA
  • 250 g jagod
  • 20 piškotov za tiramisu DOLCE NOBILE
  • nekaj kakava v prahu BELLA

Priprava

  1. Pripravimo skodelico kave ali kakava in pustimo, da se ohladi.
  2. Sir mascarpone, skuto, sladkor in vanilijev sladkor zmešamo v gladko kremo. Nato umešamo stepeno sladko smetano.
  3. Šest celih jagod damo na stran. Polovico ostalih jagod po dolžini narežemo na 2–3 mm široke rezine, polovico pa na manjše kocke. Pripravimo 6 kozarcev in nekaj rezin jagod postavimo na dno, tako da so prerezani deli obrnjeni proti steklu.
  4. Približno 2/3 piškotov nalomimo na koščke, ki se prilegajo kozarcem, in jih pomočimo v hladno kavo ali kakav. Del namočenih piškotov razporedimo v kozarce, tako da je dno dobro zapolnjeno.
  5. Na piškote damo 2 ali 3 žlice kreme, nato jih obložimo z jagodnimi rezinami in kockami ter preostankom namočenih piškotov.
  6. Po piškotih porazdelimo preostalo kremo in kozarce za približno 30 minut postavimo na hladno.
  7. Preden postrežemo, tiramisu posujemo s kakavom ter ga okrasimo z nenamočenimi piškoti in razpolovljenimi jagodami, ki smo jih dali na stran.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.