Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 500 g korenja
  • 4 jedilne žlice ekstra deviškega oljčnega olja CASTELLO
  • 150 ml gazirane mineralne vode RADENSKA
  • 1 jedilna žlica cvetličnega medu GRANDESSA
  • 2 vejici svežega timijana
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO

Priprava

  1. Korenje olupimo in razpolovimo po dolžini. Timijan operemo in popivnamo do suhega.
  2. V veliki ponvi segrejemo olje in korenje popečemo na srednje velikem ognju 6–8 minut. Pri tem ga večkrat obrnemo ter solimo in popramo. Korenje mora ostati oranžne barve.
  3. V ponev dodamo mineralno vodo, med in vejice timijana ter pustimo, da se vse skupaj kuha, dokler voda ne izpari.
  4. Korenje občasno obrnemo in pražimo, dokler ne postekleni.
  5. Po potrebi dosolimo in popramo.

Nasvet

  • Za pisano zelenjavno ponev korenju nekaj minut pred koncem dušenja dodajte ca. 100 g zamrznjenega graha.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.