Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 8 porcij

  • 350 g namenske moke HAPPY HARVEST
  • 80 ml polnomastnega mleka MILFINA
  • 40 g kvasa
  • 1 bio jajce iz proste reje NATUR AKTIV
  • 3 rumenjake bio jajc iz proste reje NATUR AKTIV
  • 1 ščepec soli PIRANSKE SOLINE
  • 40 g sladkorja v prahu AGRAGOLD
  • 1 paketek vaniljevega sladkorja BELLA
  • 1 limona
  • 20 ml ruma
  • 80 g čajnega masla MILFINA
  • malo gladke pšenične moke KORNGOLD
  • malo sončničnega olja OSANA
  • malo sladkorja v prahu AGRAGOLD

Priprava

  1. V malo mlačnega mleka raztopimo kvas in ga z nekaj moke zmešamo v gosto tekoč nastavek, ki ga narahlo potresemo z moko, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo vzhajati na toplem ca. 15 minut.
  2. Jajce, rumenjake, sol, sladkor v prahu, vaniljev sladkor, naribano lupinico limone in preostalo mlačno mleko zmešamo skupaj z rumom. Prilijemo še stopljeno maslo in znova premešamo.
  3. Masi dodamo preostanek moke in vzhajan nastavek ter vse skupaj zamesimo v gladko testo.
  4. Testo pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo vzhajati na toplem ca. 60 min.
  5. Nato ga znova pregnetemo in iz njega na rahlo pomokani površini oblikujemo valj, ki ga razrežemo na srednje velike kose. Iz posameznih kosov testa oblikujemo lepe kroglice, ki jih potresemo z moko in s pekačem nežno pritisnemo ob podlago.
  6. Preložimo jih na pekač in pustimo pokrite vzhajati na toplem še 20 minut.

Peka:

  1. V visoki ponvi ali loncu segrejemo zadostno količino olja na 160 °C.
  2. Krofe popečemo najprej z ene in nato z druge strani. Med peko naj bo lonec pokrit s pokrovko.
  3. Ko so krofi na obeh straneh lepo zlatorjavo zapečeni, jih iz ponve oz. lonca preložimo na rešetko, da odteče odvečna maščoba.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.