Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 6 porcij

  • 2 manjši čebuli
  • 150 g sira raclette
  • 200 g narezanega dimljenega pršuta KRAS
  • 1 jedilna žlica čajnega masla MILFINA
  • malo peteršilja
  • 7 bio jajc NATUR AKTIV
  • 7 rezin temne štruce OKUS PODEŽELJA
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO

Priprava

  1. Pečico z vključenim zgornjim gretjem segrejemo na 210 °C. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine, sir raclette pa grobo naribamo. V vroči ponvi popečemo pršut in ga nato preložimo na krožnik. V isti ponvi razpustimo maslo, dodamo čebulo in pustimo, da počasi postekleni. Nato primešamo sesekljan peteršilj, solimo in popramo ter vse skupaj spet vzamemo iz ponve. V isto ponev nazadnje ubijemo še jajca in jih pri nizki temperaturi pečemo toliko časa, da se beljak strdi, rumenjak pa ostane še mehek. Na koncu solimo.
  2. Na obeh straneh dobro popečemo rezine kruha, jih razporedimo po pekaču ter obložimo s pršutom, jajcem in čebulo. Na koncu potresemo še s sirom. Pekač postavimo za približno 5 minut v pečico, da jed gratinira, nato jo še popopramo.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.