Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

Za mangov pire:

  • 2 zrela manga
  • sok polovice pomaranče
  • 1 jedilna žlica kristalnega sladkorja AGRAGOLD

Za panakoto:

  • 1 zavoj želatine v prahu BELLA (30 g)
  • 1 vaniljev strok ali vanilijev sladkor
  • 500 ml sladke smetane MILFINA
  • 40 g kristalnega sladkorja AGRAGOLD

Za čokoladne trakce:

  • 110 g čajnega masla MILFINA
  • 110 g kristalnega sladkorja AGRAGOLD
  • 110 g beljaka bio jajc NATUR AKTIV
  • 120 g gladke pšenične moke KORNGOLD
  • 1 jedilna žlica kakava v prahu BELLA

Priprava

Mangov pire:

  1. Oba manga olupimo in narežemo na koščke. Dodamo sok pomaranče in sladkor ter pretlačimo.

Panakota:

  1. Vaniljev strok razpolovimo po dolžini in postrgamo sredico.
  2. V loncu na hitro zavremo sladko smetano, vaniljevo sredico in sladkor ter pustimo, da rahlo vre 10 do 12 minut.
  3. Odstavimo, precedimo in pustimo, da se ohladi.
  4. Želatino v prahu počasi dodajamo v ohlajeno maso s sladko smetano in pri tem stalno mešamo, dokler se ne raztopi. Nato primešamo približno polovico mangovega pireja.
  5. V pladenj za peko mafinov postavimo kozarčke, tako da stojijo pod kotom 45°. Vanje previdno vlijemo panakotino maso in postavimo v hladilnik za dve uri, da se strdi.
  6. Preden postrežemo, kozarčke napolnimo s preostankom mangovega pireja.

Čokoladni trakci:

  1. Pečico segrejemo na 180 °C.
  2. Maslo in sladkor penasto vmešamo. Dodamo jajčni beljak sobne temperature ter primešamo še moko in kakav, da nastane gladka masa.
  3. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj namažemo maso v obliki trakcev. Pazimo, da nimajo lukenj in niso debelejši od 2 mm, poleg tega pa jih ne smemo namazati preblizu skupaj, da se ne bi med peko sprijeli.
  4. Pečemo 4 do 6 minut oziroma dokler trakci niso zlato rjave barve, saj bodo še porjaveli.

Postrežemo:

  1. Mangovo panakoto okrasimo s čokoladnimi trakci in postrežemo. Pa dober tek!

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.