Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

Za gos (za 5–6 oseb) ali raco (za 2 osebi):

  • 1 gos ali raca
  • 2 kisli jabolki
  • sol
  • majaron LE GUSTO
  • svetlo pivo BERGKÖNIG
  • gozdni med GRANDESSA

Za mlince:

  • mlinci LANDVOGT
  • sol

Za rdeče zelje (za 2 osebi):

  • 500 g rdečega zelja
  • čebula
  • 1 strok česna
  • sončnično olje OSANA
  • 2 dl rdečega vina
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • kumina LE GUSTO

Priprava

Gos ali raca:

  1. Iz gosi oz. race odstranimo drobovino, jo operemo, osušimo ter jo zunaj in znotraj natremo s soljo in majaronom. V trebušno votlino damo 1 do 2 celi jabolki ter luknjo zapremo z zobotrebci ali jo zašijemo.
  2. Če imamo čas, tako pripravljeno gos oz. raco čez noč pustimo počivati v hladilniku. Naslednji dan jo položimo v pekač, v katerega vlijemo približno 1 cm vode.
  3. Gos pečemo približno 3–4 ure, raco pa približno 1,5–2 uri pri 180 °C. Prvih 45 minut gos oz. raco pečemo s prsmi navzdol, nato jo obrnemo. Med peko jo redno zalivamo s sokom iz pekača.
  4. Da se raca oz. gos lepo zapeče, jo pol ure pred koncem peke premažemo s pivom, ki smo mu dodali malo medu.

Rdeče zelje:

  1. Zelje podušimo na nasekljani čebuli in česnu, ki smo ju prepražili na olju. Zalijemo ga z 2 dl rdečega vina, ga posolimo in popramo po okusu ter mu dodamo malo kumine.

Mlinci:

  1. Soljeno vodo zavremo, jo odstavimo z ognja, dodamo mlince in pustimo 1–2 minuti, da se mlinci zmehčajo. Mlince odcedimo ter jih ponudimo k pečeni gosi ali raci in rdečemu zelju.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.