Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 5 oseb

  • 1 paket piščančjih krač BBQ
  • 1 žlička sladke paprike Le Gusto
  • 1 žlička gorčice Le Gusto
  • 0,5 čajne žličke česna v prahu
  • 0,25 čajne žličke kajenskega popra
  • 5 jedilnih žlic rastlinskega olja (Belassan)
  • 2 korenčka
  • 1 bela čebula
  • 3 stroki česna
  • 7 jedilnih žlic belega vina
  • 7 jedilnih žlic vode
  • sol in poper LE GUSTO

Priprava

  1. V posodi zmešamo sladko papriko, kajenski poper, gorčico, česen v prahu, olje, sol in poper. Dodamo piščančje krače in dobro pregnetemo.
  2. Korenje, čebulo in česen očistimo in grobo narežemo. Prestavimo v posodo za pečenje. Prilijemo vino in vodo.
  3. Kose začinjenega piščanca prestavimo na narezano zelenjavo v posodo za pečenje.
  4. Sestavine v pekaču prekrijemo s papirjem za peko. Pečemo približno 45 minut na 180°C.
  5. Ko je meso pečeno, ločimo meso od kosti. Z jedilnimi vilicami meso natrgamo na poljubne dele.
  6. Natrgano meso prestavimo v koruzno štručko. Po želji dodamo še gorčično ali majonezo omako ter svežo zelenjavo po lastnem okusu.

NAMIG

  1. Krače pečemo daljši čas, na nizki temperaturi. Natrgano meso dobro premešamo s pečeno zelenjavo in ostalo tekočino, da vpije karamelizirane sokove nastale pri pečenju. Na koncu dodamo še zapečeno hamburško slanino.

Nasvet

  • Krače pečemo daljši čas, na nizki temperaturi. Natrgano meso dobro premešamo s pečeno zelenjavo in ostalo tekočino, da vpije karamelizirane sokove, nastale pri pečenju. Na koncu dodamo še zapečeno hamburško slanino.