Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 8 bio jajce iz proste reje NATUR AKTIV
  • 1 sladek ali beli krompir
  • 2 BIO podolgovati papriki NATUR AKTIV
  • 1 zavoj bio feta sira NATUR AKTIV
  • pest špinače (po želji)
  • sol in poper

Priprava

  1. V večji skledi z metlico razžvrkljamo jajca, dodamo sol, poper in dobro premešamo.
  2. Pečico segrejemo na 190 stopinj Celzija. Papriko in sladek krompir narežemo na manjše koščke. V globoki ponvi z ognjevarnim ročajem segrejemo olje. Na segreto olje stresemo papriko in krompir ter prepražimo do mehkega. Ponev dobro stresemo, da se paprika in krompir enakomerno razporedita, na koncu pa po želji dodamo še špinačo.
  3. Ogenj zmanjšamo na minimum in v ponev vlijemo jajčno zmes. Ne mešamo.
  4. Po jajčni zmesi nadrobimo feta sir in razporedimo liste bazilike. Na šibkem ognju fritato pečemo 5 do 6 minut, da se dno rjavo zapeče.
  5. Nato ponev za 10 minut potisnemo v ogreto pečico, da se fritata zapeče tudi po vrhu.
  6. Še toplo razrežemo.

Nasvet

  • Fritata je okusna izbira za zdravo malico, hitro kosilo ali večerjo. Ohlajene koščke fritate zapakiramo v posodo in shranimo v hladilnik. Po okusu ji lahko dodamo tudi najljubšo zelenjavo, tuno ali koščke piščančjega mesa. Postrežemo s svežo solato.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.