Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 osebe

  • 1 paket piščančjih beder BBQ
  • 2 čajni žlički mlete sladke paprike LE GUSTO
  • 2 rdeči čebuli
  • 2 korenja
  • 4 stroki česna
  • 5 limone
  • 0,5 lončka vloženih kaper GOURMET
  • 4 jedilne žlice masla MILFINA
  • 1 vejica rožmarina
  • sol in poper LE GUSTO
  • olje Belassan

Priprava

  1. Piščančja bedra osušimo s papirnato kuhinjsko brisačko. Natremo s soljo, poprom in sladko papriko.
  2. Čebulo in korenje očistimo in grobo narežemo. Česen olupimo in stremo. Vso zelenjavo prestavimo v pekač s papirjem za peko (ali v ognjevarno posodo s pokrovom). Dodamo rezine limone, kapre, maslo in rožmarin. Rahlo solimo in popramo.
  3. Bedra položimo na pripravljeno zelenjavno posteljico.
  4. Pečemo pokrito, v pekaču 45 minut na 170°C. Po tem času odkrijemo in pečemo še 15 minut na 190°C.
  5. Pečena bedra postrežemo skupaj s pečeno zelenjavo, rezino limone in kaprami.

NAMIG

  1. Čas pečenja mesa lahko razpolovimo, če uporabimo meso brez kosti.

PRILOGA, KI JO PRIPOROČAMO

  1. Tzatziki LYTTOS

Nasvet

  • Čas pečenja mesa lahko razpolovimo, če uporabimo meso brez kosti. Priloga, ki jo priporočamo: Tzatziki LYTTOS