Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 35 porcij

  • 255 g sladkorja HAPPY HARVEST
  • 100 ml vode
  • 200 g masla MILFINA
  • 50 ml medu GRANDESSA
  • 0,5 jedilne žlice mletega cimeta LE GUSTO
  • 0,5 jedilne žlice mletega kardamoma
  • 0,5 jedilne žlice mletega ingverja
  • 0,5 čajne žličke mletih nageljnovih žbic
  • 600 g gladke moke HAPPY HARVEST
  • 2 čajni žlički pecilnega praška BELLA

Priprava

  1. Sladkor in vodo zavremo. V skledo damo maslo, med, začimbe in sladkorno raztopino ter počasi mešamo, dokler se vsebina ne raztopi.
  2. Pustimo, da se zmes ohladi. Dodamo moko in pecilni prašek, ki smo ju prej zmešali v drugi posodi, zgnetemo v gladko testo in čez noč postavimo v hladilnik.
  3. Testo razvaljamo približno 2–3 mm debelo in iz njega z modelčki oblikujemo piškote.
  4. Pečemo jih 5–8 minut pri 210 °C.
  5. Pečene piškote prestavimo na rešetko, da se ohladijo.

Nasvet

  • Pozor! Tanki medenjaki pepparkakor se zelo hitro zažgejo, zato jih pozorno spremljajmo, medtem ko se pečejo!

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.