Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

Za lignje z limoninim maslom:

  • 600 g lignjev
  • oljčno olje MINOS
  • 1 jedilna žlica krušnih drobtin KORNGOLD
  • 1 jajce OKUS PODEŽELJA
  • 1 strok česna
  • 1 čajna žlička sesekljanega peteršilja
  • 100 ml belega vina
  • zobotrebci
  • 2 šalotki (ali 1 manjša čebula)
  • 1 jedilna žlica sladkega muškata
  • vinski kis LOMEE
  • limona
  • 75 g masla MILFINA
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • 400 g krompirja

Za špinačni pire:

  • 200 g špinače
  • oljčno olje MINOS
  • sol

Priprava

Polnjeni lignji z limoninim maslom:

  1. Lovke na drobno narežemo in popražimo na oljčnem olju. Pečene in ohlajene v posodi zmešamo z drobtinami, jajcem, česnom, peteršiljem in 50 ml belega vina. Tako pripravljeno maso še solimo in z njo napolnimo lignje, ki jih na koncu spnemo z zobotrebcem in solimo. Lignje položimo v namaščen pekač in jih pri 180 °C pečemo približno 15–20 minut (odvisno od velikosti lignjev).
  2. Medtem ko se lignji pečejo, sesekljani šalotki podušimo v 50 ml belega vina in žlici sladkega muškata, da se vse skupaj precej pokuha. Omako precedimo in jo okisamo z malo kisa in limoninega soka. Na koncu primešamo še maslo, solimo in popramo po okusu ter prelijemo po pečenih lignjih.

Špinačni pire:

  1. Olupljen krompir razkosamo in ga v osoljenem kropu kuhamo 20 minut. Špinačo na hitro podušimo in jo spasiramo s paličnim mešalnikom.
  2. Krompir najprej pretlačimo, nato mu primešamo pasirano špinačo in malo oljčnega olja. Pire po potrebi dosolimo.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.