Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

Za piščančje fileje:

  • 4 piščančji fileji OKUS PODEŽELJA (po ca. 130 g)
  • repično olje OSANA za peko
  • 6 brinovih jagod
  • 2 jedilni žlici čajnega masla MILFINA
  • 1 vejica rožmarina
  • 20 ml gina
  • 125 ml goveje jušne osnove iz bio jušne kocke NATUR AKTIV
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO

Za karpačo:

  • 2 pomaranči
  • 2 jedilni žlici slanih neoluščenih pistacij SNACK FUN
  • 1 jedilna žlica belega balzamičnega kisa CASTELLO
  • 1 čajna žlička cvetličnega medu GRANDESSA
  • 1 čajna žlička repičnega olja OSANA
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO

Priprava

Piščančji fileji:

  1. Piščančje fileje narahlo potolčemo, nato jih solimo in popramo. V ponvi jih na segretem olju na vsaki strani pečemo približno 4 minute, nato dodamo brinove jagode, maslo in rožmarin. Med pečenjem jih večkrat prelijemo z lastno omako. Fileje zalijemo z ginom, prilijemo jušno osnovo, na kratko pokuhamo, nato jih vzamemo iz ponve, omako pa kuhamo še naprej, da del tekočine povre.

Karpačo:

  1. Olupljeni pomaranči narežemo na tanke rezine, oluščene pistacije pa grobo sesekljamo. Iz balzamičnega kisa, medu, olja, pistacij ter malo soli in popra pripravimo preliv. Vanj na hitro pomočimo rezine pomaranč, ki jih nato v krogu razporedimo po krožniku tako, da se rahlo prekrivajo. Piščančje fileje razrežemo na večje kose, položimo na pomarančne rezine in prelijemo z masleno omako.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.