Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 2 porciji

  • 200 g šampinjonov
  • 1 čebula
  • 1 rumena paprika
  • 2 jedilni žlici ekstra deviškega oljčnega olja CASTELLO
  • 75 g pečene slanine
  • 300 g ASC-filejev pange ALMARE SEAFOOD
  • 1 jedilna žlica gladke moke KORNGOLD
  • 2 jedilni žlici sončničnega olja OSANA
  • nekaj lističev bazilike
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO

Priprava

  1. Fileje pange počasi odtajamo (najbolje v hladilniku).
  2. Šampinjone očistimo. Večje razpolovimo, manjše pa pustimo cele. Čebulo drobno sesekljamo. Papriko očistimo, ji odstranimo semena in jo narežemo na kocke.
  3. Tudi slanino nakockamo in popražimo na vročem oljčnem olju. Nato dodamo narezano čebulo, papriko in šampinjone ter pražimo še 5 minut.
  4. Posolimo in popopramo.
  5. Fileje pange oplaknemo in previdno osušimo s papirnato brisačo. Narežemo jih na 3 cm velike kocke, ki jih solimo in pomokamo.
  6. Popečemo jih na vročem oljčnem olju z vseh strani, nato jih pražimo še 2 minuti.

Serviranje:

  1. Zelenjavo nadevamo na segrete krožnike, po vrhu razporedimo koščke ribe in okrasimo z lističi bazilike.
  2. Zraven ponudimo mešano solato.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.