Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 12 češnjevih paradižnikov
  • 1 rdeča paprika
  • 1 rumena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 bučka
  • 1 jajčevec
  • 2 rdeči čebuli
  • 2 stroka česna
  • 5 jedilnih žlic bio grškega oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
  • 500 g bio pasiranega paradižnika NATUR AKTIV
  • 2 jedilni žlici balzamični kis CASA CANDIOTTI
  • pest svežega timijana
  • 2 lovorjeva lista LE GUSTO
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO

Priprava

  1. Češnjeve paradižnike razpolovimo. Razpolovimo tudi paprike, odstranimo semena in narežemo na približno 1–2 cm široke rezine. Bučko in jajčevec razpolovimo po dolžini in narežemo na rezine. Čebuli razrežemo na osmine, česen pa drobno sesekljamo. Sestavin za zdaj ne združujemo. V ponvi segrejemo 3 žlice oljčnega olja. Vanjo v naslednjem vrstnem redu postopoma dodajamo in prepražimo: papriko, bučko, jajčevec in čebulo.
  2. Medtem v loncu segrejemo 2 žlici oljčnega olja, na njem popražimo česen in prilijemo pasiran paradižnik. Umešamo prepraženo zelenjavo, razpolovljene češnjeve paradižnike, prilijemo kis ter začinimo s sesekljanim timijanom, lovorjevima listoma, soljo in poprom. Pri nizki temperaturi kuhamo še 5 minut, nato postrežemo kot glavno jed ali prilogo. K jedi se odlično poda naša ciabatta z olivami OKUS TRADICIJE.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.