Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 150 g cvetače
  • 2 majhni čebuli
  • 120 g rdeče paprike
  • 160 g kuhanega bio riža NATUR AKTIV
  • 4 zelene paprike
  • 100 g nastrganega italijanskega trdega sira CUCINA NOBILE
  • 2 bio jajci NATUR AKTIV
  • 20 g korenja
  • 20 g jušne zelenjave
  • 80 g paradižnikove mezge CARLONI
  • 250 ml jušne osnove iz brezmesne jušne kocke LE GUSTO
  • sončnično olje OSANA
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO

Priprava

  1. Cvetačo operemo in narežemo na majhne koščke. Stresemo jo v osoljeno vrelo vodo in kuhamo približno 1 minuto. Nato jo odcedimo in poplaknemo z mrzlo vodo.
  2. Olupljeno čebulo in rdečo papriko drobno nasekljamo.
  3. Cvetači dodamo kuhan riž, 40 g čebule, rdečo papriko, sir in jajci ter solimo in popramo.
  4. Zelene paprike izdolbemo, operemo in napolnimo z nadevom. Položimo jih v plitev pekač.
  5. Korenje in jušno zelenjavo fino nasekljamo ter s preostalo čebulo prepražimo na olju, nato dodamo paradižnikovo mezgo in še malo popražimo.
  6. Zalijemo z jušno osnovo, pripravljeno po navodilih na embalaži, pokuhamo in z mešalnikom gladko pretlačimo.
  7. Nato s pripravljeno omako prelijemo paprike.
  8. Pečemo v pečici s funkcijo kroženja vročega zraka pri 145 °C približno 50 do 60 minut.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.