Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 12 porcij

Za piškotno dno:

  • 200 g maslenih piškotov FINEST BAKERY
  • 145 g čajnega masla MILFINA

Za kremni nadev:

  • 500 g kremnega sira MILFINA
  • 2 jedilni žlici moke HAPPY HARVEST
  • 1 čajna žlička ekstrakta vanilije
  • 125 g kisle smetane MILFINA
  • 150 g kristalnega sladkorja HAPPY HARVEST
  • lupinica ene bio limone NATUR AKTIV
  • 3 bio jajca proste reje OKUS PODEŽELJA

Ta jagodni nadev:

  • 500 g jagod
  • 2 jedilni žlici soka bio limone NATUR AKTIV
  • 90 g kristalnega sladkorja HAPPY HARVEST
  • 1 čajna žlička ekstrakta vanilije
  • 6 g koruznega škoba (gustina)

Priprava

  1. Pečico segrejemo na 160° C (ventilatorsko na 140° C). Manjši okrogel pekač (snemljiv obod) premera 20 cm obložimo s papirjem za peko na dnu in po obodu obroča.
  2. Ko je tortica ohlajena, odstranimo tortni obroč in tortico prestavimo na servirni krožnik ali pladenj ter jo nadevamo z jagodnim nadevom. Poljubno lahko okrasimo še z naribano limonino lupinico ali svežim cvetjem.
  3. Postrežemo ohlajeno.

Priprava piškotnega dna:

  1. V mešalniku zmeljemo maslene piškote, da dobimo drobtine. Dodamo stopljeno maslo in dobro premešamo.
  2. Piškote stresemo na pripravljeni pekač in enakomerno razporedimo in pritisnemo po dnu in obodu obroča, da obdrži obliko piškotnega dna.

Priprava nadeva:

  1. Kremni sir stepemo v gladko kremo. Dodamo moko in na kratko premešamo. Pazimo, da nadeva ne stepamo preveč, ker ne želimo, da je preveč zračen, saj bo sicer popokal med peko.
  2. Dodamo vaniljo, kislo smetano, sladkor in limonino lupinico ter ponovno na kratko premešamo.
  3. Eno po eno vmešamo še jajca in ponovno na kratko premešamo, da se jajca dobro razporedijo, a ne zračimo testa.
  4. Na koncu ga lahko s spatulo tudi malo potlačimo.
  5. Nadev vlijemo v pekač čez piškotno dno in pekač potisnemo v ogreto pečico.
  6. Pečemo 55 minut pri 160°C (ventilatorska 140°C). Vrh torte mora biti na koncu lepo zapečen, ampak nadev ne sme biti čvrst, mora malo migati, če rahlo potresemo pekač.
  7. Pečeno tortico pustimo ohlajati v pečici z na pol priprtimi vrati, dokler se ne ohladi (cca 2 uri), nato pa jo prestavimo v hladilnik in ohlajamo še vsaj 4 ure, najbolje čez noč.

Priprava jagodnega nadeva:

  1. Polovico jagod razrežemo na koščke, preostale pa na polovičke, peclje odstranimo.
  2. Koščke jagod stresemo v posodo, dodamo sok limone, sladkor in vaniljo ter na zmernem ognju pokuhamo, da se jagode razpustijo in sok zgosti, približno 10 minut. Koruzni škrob zmešamo z vodo, da ni grudic, nato ga dodamo k jagodam in vmešamo. Vmešamo še jagodne polovičke in vse skupaj minutko pokuhamo.
  3. Jagodni nadev sedaj odstranimo z ognja in ohladimo, da se še zgosti.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.