Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

Sestavine:

  • 500 g brstičnega ohrovta
  • 0,5 lončka orehov
  • 0,5 lončka parmezana CUCINA NOBILE

Za polivko:

  • 0,25 lončka oljčnega olja
  • 2 jedilni žlici jabolčnega kisa LOMEE
  • 1 jedilna žlica bio cvetličnega medu NATUR AKTIV
  • 1 jedilna žlica gorčice LOMEE
  • 1 strok česna, drobno sesekljan
  • sol in poper po okusu

Priprava

  1. Brstični ohrovt očistimo – odstranimo zunanje liste, odrežemo stržen. Drobno ga narežemo (lahko s pomočjo mandoline ali kuhinjskega robota). Narezan ohrovt operemo v vodi ter dobro odcedimo.
  2. Pripravimo polivko: vse sestavine damo v kozarec z navojem, zatisnemo pokrovček in dobro pretresemo, da se naredi emulzija - polivka postane kremasta.
  3. Polivko prelijemo čez brstični ohrovt in dobro premešamo. V solato vmešamo še sesekljane orehe in koščke parmezana ter postrežemo.

Nasvet

  • Solata lahko počaka tudi nekaj ur v hladilniku in jo lahko pripravimo vnaprej.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.