Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 2 porciji

Sestavine:

  • 250 g sira za žar
  • 100 g šampinjonov
  • 2 pesti rukole
  • 3 pesti mlade špinače
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 0,5 rdeče čebule
  • 1 avokado
  • 2 jajci
  • 1 čajna žlička konopljinih semen

Preliv:

  • 0,5 skodelice majoneze
  • 180 g kisle smetane
  • 1 čajna žlička česna v prahu
  • 1 čajna žlička čebule v prahu
  • sol in poper po okusu
  • 1 jedilna žlica kisa
  • 0,25 čajne žličke kopra
  • 0,5 čajne žličke peteršilja

Priloga:

  • popečen kruh z drožmi

Priprava

  1. Pripravimo preliv: vse sestavimo damo v skledico in dobro premešamo. Če je preliv pregost, dodamo žlico ali dve vode.
  2. Sir za žar razrežemo, rahlo premažemo z oljem in popečemo na žaru ali v žar ponvi.
  3. Šampinjone očistimo, narežemo in ravno tako popečemo v žar ponvi na malo olja. Med peko začinimo s soljo in poprom.
  4. Jajčka postavimo v vrelo vodo in kuhamo 6 minut, nato jih takoj prestavimo v skledo z ledeno mrzlo vodo, da ustavimo proces kuhanja.
  5. Rukolo in mlado špinačo operemo in naložimo v servirno posodo. Dodamo pečen sir, šampinjone, narezano rdečo čebulo, avokado in češnjeve paradižnike. Kuhana jajčka olupimo, razpolovimo in postavimo na solato.
  6. Pokapamo s pripravljenim prelivom, potresemo s semeni konoplje in zraven priložimo rezino popečenega kruha z drožmi.

Nasvet

  • Ostanke preliva shranimo v hladilniku do 3 dni.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.