Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 1,5 kg klapavic
  • oljčno olje MINOS
  • 400 g špagetov CARLONI
  • 2 šalotki (ali 1 manjša čebula)
  • 8 grških oliv LYTTOS
  • 5 kaper
  • 10 češnjevih paradižnikov
  • 1 čajna žlička sesekljanega peteršilja
  • 2 stroka česna
  • 200 ml belega vina
  • sol
  • poper LE GUSTO

Priprava

  1. Očiščene klapavice 5 minut pražimo na oljčnem olju, da se odprejo. Ko se ohladijo, iz njih odstranimo meso.
  2. Špagete kuhamo po navodilih na embalaži ali kako minuto manj, da so al dente. V kozici na 3 žlicah oljčnega olja na hitro prepražimo sesekljani šalotki, sesekljane olive, kapre, narezan češnjev paradižnik, sesekljan peteršilj in na koncu še sesekljan česen, nato zalijemo z vinom.
  3. Po 4 minutah dušenja v kozico stresemo meso školjk in vse skupaj dušimo še 4–5 minut.
  4. Omako solimo in popramo ter jo umešamo k špagetom, ki smo jih prej dobro odcedili.

Nasvet

  • Zaprtih školjk ne odpiramo na silo, temveč jih zavržemo.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.